تبلیغات
آموزش ساده آشپزی - ساده ترین روش پخت شله زرد نذری



Admin Logo
themebox Logo



تاریخ:یکشنبه 28 آبان 1391-02:50 ب.ظ

نویسنده :راضیه فرزانه

ساده ترین روش پخت شله زرد نذری







مواد لازم

برنج      یک کیلوگرم

شکر     ۲ برابربرنج

روغن      ۱۵۰ گرم

زعفران سائیده : ۵/۱ مثقال(۶ گرم)

گلاب     ۱شیشه(عطرش)

خلال بادام   ۱۵۰ گرم

خلال پسته برای تزئین ۵۰ گرم

طرز تهیه

برنج را شسته و به مدت چهار ساعت خیس كنید.برنج را پیمانه کرده و از ۶ تا ۷ برابر برنج، آب در نظر می گیریم. سپس برنج را بدقت شسته و ۶ برابر، آب روی آن می‌ریزیم و برنج را روی آتش گذاشته تا جوش بیاید. شعله را ملایم كرده تا برنج بپزد.وقتی مغز برنج کاملاله شد، شکر را داخل برنج ریخته و مرتب بهم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیفتدوته نگیرد.

در صورتی که شله زرد سفت بود ۱ تا ۲ پیمانه دیگر آب گرم اضافه می کنیم. سپس زعفران را در کمی آب جوش حل می نمائیم و داخل شله‌زرد می‌ریزیم. سپس روغن را  به شله زرد اضافه می کنیم. آنگاه کمی از بادام را به آن اضافه می کنیم.گلاب را نیز افزوده و شله زرد را بهم می زنیم تا تمام مواد کاملا با هم مخلوط شوند. سپس درب را بسته می ‎توان روی شعله گذاشت و بعد از جا افتادن شله زرد، آن را در ظرف می کشیم و بعد از خنک شدن با دارچین و خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.

نكته

1. جهت افزایش كیفیت شله زرد باید از برنج مرغوب استفاده كرد.

2. بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خیسانده شود و بعد استفاده گردد.

3. زعفران را در هنگام نیاز بسایید كه بوی عطر آن از بین نرود در ضمن زعفران را با آسیاب‌برقی آسیاب نكنید تا بو و رنگ آن حفظ شود.

4.هرچه گلاب وزعفرانش بیشتر باشد شله زرد ما خوش رنگ وخوشمزه است

برای خلال بادام‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد، خلال بادام را بعضی در آخر طبخ شله زرد توی شله زرد می‌ریزند و بعضی زودتر دلیل این کار این است که بعضی دوست دارند خلال بادام سفت باشد و بعضی برعکس دوست دارند خلال بادام نرم باشد این بستگی به سلیقه خود شما دارد. اگر مطمئن نیستیدمی‌توانید خلال بادام را در ظرفی جداگانه بجوشانید و هنگامی که نرمی (سفتی) آن باب میل شما بود آنرا کنار بگذارید و در آخر طبخ شله زرد خلال بادام را به شله زرد بیفزاید و کمی هم بزنید و بگذارید چند دقیقه‌ای بجوشد.
دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف می‌ریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد البته دقت کنید شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفت‌تر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد.



نظرات() 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.