تبلیغات
آموزش ساده آشپزی - طرزتهیه آش رشته مخصوص ماه محرم



Admin Logo
themebox Logo



تاریخ:یکشنبه 28 آبان 1391-02:39 ب.ظ

نویسنده :راضیه فرزانه

طرزتهیه آش رشته مخصوص ماه محرم







مواد لازم

نخود و لوبیا چیتی                                                      روی هم یك استكان

عدس                                                                      یك استكان

پیاز داغ                                                                    یك لیوان سرپر

سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، كمی گشنیز )           یك كیلو

رشته آش                                                                نصف یك بسته

نعناع خشك                                                            به مقدار لازم

كشك                                                                    به مقدار لازم

نمك و زرد چوبه و فلفل سیاه                                    به مقدار لازم

طرز تهیه :

نخود و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس كنید و چند بار آب آن را عوض كنید . در قابلمه مناسبیسه لیوان آب بریزید و نخود و لوبیا چیتی را در آن بریزید تا نیم پز شود . بعد از اینكه نخود و لوبیا چیتی تقریبا نیم پز شد ( كمی نرم شد ) عدس را به مواد بیفزایید و بگذارید با هم بپزند . اگر حین پخت چند بار آب مواد را عوض كنید هم رنگ آش بهتر میشود و هم برای كسانی كه ناراحتی معده دارند كمتر ایجاد مشكل میكند ( به خاطر اینكه حبوبات برای معده های ضعیف معمولا مشكل ساز است ) حدودا یك ساعت بعد از اینكه عدس را به مواد اضافه كردید نیمی از پیاز داغ را داخل مواد بریزید و بعد از چند دقیقه سبزی آش را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید .

درب قابلمه را نگذارید تا سبزی ها رنگشان یكباره تیره نشود . وقتی سه – چهار دقیقه از اضافه كردن سبزی ها گذشت و مواد را خوب با هم مخلوط كردید درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد . برای پخت این آش زمانی نمیشود تعین كرد . چون بسته به حجم و نوع مواد زمان پخت متغیر است .

ولی رشته را هنگامی به آش اضافه كنید كه نهایتا نیم ساعت بعد بخواهید آش را سرو كنید یا از روی حرارت بردارید. برای اینكه وقتی رشته را اضافه میكنید اگر از نیم ساعت بیشتر روی حرارت باشد ( حتی حرارت كم ) به هم می چسبد و كم كم ته میگیرد . و شما مجبورید كه آش را هم بزنید و رشته در اثر هم زدن خرد می شوند و ظاهر و طعم آش را خراب میكنند .

توجه كنید كه موقع پختن آش رشته هرگز از ابتدا نمك را به مواد اضافه نكنید . به خاطر اینكه رشته آش به اندازه كافی نمك دارد . بعد از اضافه كردن رشته و در واقع قبل از اینكه آش را در ظرف مناسب بریزید نمك و فلفل و زرد چوبه آن را اندازه كنید .

قبل از سرو كردن آش در ظرف مناسب مقداری از كشك را داخل آش بریزید و هم بزنید البته اگر كسانی هستند كه آش را بدون كشك دوست دارند  برای آنها آش بدون كشك كنار بگذارید !

و بعد آش را در ظرف بكشید و روی آن را با كش و نعناع داغ و باقیمانده پیاز داغ تزئین كنید .

 برای درست كردن نعناع داغ ، برای اینكه رنگ آن زیاد تیره نشود ، در تابه كوچكی مقدار كمی روغن بریزید و منتظر داغ شدن آن نمانید ! نعناع را سریع به آن اضافه كنید و همین كه چند بار هم زدید نعناع را از روی حرارت بردارید تا رنگ آن تیره نشود .

 برای اینكه پیاز داغ هایی با ظاهر بهتر داشته باشیم بهتر است ابتدا موقع خرد كردن پیازها توجه كنید كه اندازه آنها یكدست باشد تا موقع سرخ شدن رنگشان تیره و روشن نشود

 سرخ كردن پیاز در روغن جامد !! و حرارت ملایم ، هم رنگ پیاز ها را بهتر میكند و هم عطر و مزه آنها را !

ولی شما از روغن مخصوص سرخ كردنی استفاده كنید !

بعد از سرخ شده پیازها در روغن و تفت دادن آنها با مقدار كمی زرد چوبه ، اگر كمی پودر زعفران خشك روی آنها بپاشید و بلافاصله هم بزنید رنگ پیازداغ بسیار بهتر میشود و همچنین عطر آن  اگر این آش تند باشد بهتر است بستگی به ذایقه دارد



نظرات() 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.